Nederlands Engels Spaans Frans Deens Portugees Duits Braziliaans Portugees
Miniconomy logo
12 spelers online
Login vergeten?  

De maker van Miniconomy

In oktober 2001 ontstond bij VU informatica student Wouter Leenards het idee om een realistisch handelsspel te maken op het Internet. Samen met zijn broer, Mark Leenards, heeft hij dat idee uitgewerkt tot wat nu Miniconomy is.

Enkele maanden lang heeft hij hier intensief aan gewerkt, ondersteund door Mark en enkele vrienden. Mark, als bedrijfseconomie student, hield zich voornamelijk bezig met het uitdenken van economische aspecten van het spel, terwijl Wouter de onderdelen programmeerde. Het resultaat is een uniek nederlandstalig internetspel voor iedereen die geïnteresseerd is in handelen, economie en games. Het voordeel van Miniconomy is dat het via de browser wordt gespeeld en dus overal waar een internet-aansluiting is het spel gespeeld kan worden, of dat nou thuis, op kantoor, op school of bij een vriend of vriendin is.
Miniconomy startte voor het eerst een openbare ronde op 1 januari 2002.

Het oorspronkelijke idee, een spel waarin een economie wordt gesimuleerd, is ontstaan uit een combinatie van fantasie en krachten van andere welbekende spelen. Bij de meeste spelen echter staan de pure handel en alle bijkomstige effecten niet centraal maar zijn slechts bijzaak. Bij Miniconomy treden effecten op die ook in de werkelijkheid optreden. Denk aan monopolieposities, kartelvorming, schaarste, bedreigingen, berovingen en machtsmisbruik.
Tegenwoordig bestaat er zelfs, door grote inbreng van de spelers, een politiek stelsel en niet te vergeten een sociale band die de spelers bijeen houdt.

We hebben gekozen voor een gering aantal producten, zodat de markt redelijk te overzien blijft voor elke deelnemer. De weg naar succes is desondanks nooit hetzelfde.

Speciale dank gaat uit naar Aschwin Staupe voor het vormgeven van de nieuwe productpictogrammen

Kijk op de contactpagina als je met ons in contact wilt komen.
Ronde 129
gelaarsdekat
gescreend
gescreend
Ronde 130
15
dagen
12
uur
17
minuten
49
seconden
tot het eind van de ronde
Aankomende rondes
 • 11
  okt
  Start ronde 131
  11-10-14 t/m 01-11-14
 • 08
  nov
  Start ronde 132
  08-11-14 t/m 29-11-14
 • 06
  dec
  Start ronde 132b
  06-12-14 t/m 13-12-14
 • 20
  dec
  Start ronde 133
  20-12-14 t/m 10-01-15